Про нас Електронний депозитарій LIBO Зведений каталог України
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Електронний каталог ЖОУНБ ім. О. Ольжича- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Цінні та рідкісні видання ЖОУНБ ім. О. Ольжича (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=фізіологія харчування<.>
Загальна кількість знайдених документів : 7
Показані документи с 1 за 7
1.
613.2(075)
Е 45


   
    Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
УДК
ББК 51.23я73 + 28.08я73
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма
Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\
Примірників всього: 4
БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1)
Знайти схожі

2.
641.564:613.261
В53


    Висьневска-Рошковска, Кинга.
    Вегетарианство. Вегетарианские блюда [] / К. Висьневска-Рошковска, В. Пиотровякова ; [пер. с пол. С. Н. Гульянц ; предисл. А. С. Богдан]. - Минск : Полымя, 1992. - 445, [3] с. : ил., табл. - Алф. указ. блюд: с. 429-444. - ISBN 5-345-00470-6 : 5.00 грн
УДК
ББК 36.996
Рубрики: Вегетаріанство--Вегетаріанська кулінарія--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
физиология питания -- фізіологія харчування -- голодание -- голодування -- вегетарианские блюда -- вегетаріанські страви -- бутерброды -- бутерброди -- мучные блюда -- борошняні страви -- супы -- супи -- соусы -- десерты -- десерти -- напитки -- напої
Анотація: Различные аспекты сложного и противоречивого, во многом спорного питания - вегетарианства, исключающего мясо и рыбу, рецепты приготовления блюд вегетарианской кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Пиотровякова, Ванда; Гульянц, С. Н. \пер.\; Богдан, А. С. \авт. предисл.\
Примірників всього: 2
ВВ (2)
Свободны: ВВ (2)
Знайти схожі

3.
612.3(075)
П12


    Павлоцкая, Лариса Федоровна.
    Физиология питания [] : учебник / Л. Ф. Павлоцкая, Н. В. Дуденко, М. М. Эйдельман. - Москва : Высш. шк., 1989. - 368 с. : табл. - Лит.: с. 364. - ISBN 5-06-000087-7 : 1.00 р.
УДК
ББК 28.073.1я73
Рубрики: Фізіологічні процеси--Харчування--Навчальні видання для вищої школи
Кл.слова (ненормовані):
физиологические процесы -- физиология питания -- фізіологія харчування -- пищеварительная система -- травна система -- кровь -- кров -- система кровообращения -- система кровообігу -- дыхательная система -- дихальна система -- выделительная система -- видільна система -- энергозатраты -- енергозатрати -- белки -- білки -- липиды -- ліпіди -- углеводы -- вуглеводи -- витамины -- вітаміни -- минеральные вещества -- мінеральні речовини -- продовольственные продукты -- продовольчі продукти -- пищевая ценность -- харчова цінність -- пищевые рационы -- харчові раціони -- пищевые вещества -- харчові речовини -- нормы потребления -- норми споживання -- режим питания -- режим харчування -- питание детей -- харчування дітей -- питание подростков -- харчування підлітків -- питание учащихся -- харчування учнів -- питание рабочих -- харчування робітників -- лечебно-профилактическое питание -- лікувально-профілактичне харчування -- питание спортсменов -- харчування спортсменів -- питание пожилых людей -- харчування літніх людей -- питание туристов -- харчування туристів -- диетическое питание -- дієтичне харчування -- рациональное питание -- раціональне харчування -- лечебные диеты -- лікувальні дієти -- химический состав -- хімічний склад
Анотація: Роль различных органов и систем организма в физиологии питания и значение пищевых факторов для нормального его функционирования.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Дуденко, Нина Васильевна; Эйдельман, Мальвина Михайловна
Примірників всього: 3
ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1), ВВ (1)
Знайти схожі

4.
28.073.1
Г95


    Гурман, Эфроим Гарьевич.
    Научные основы кулинарии [] = Scientific basis of cookery / Э. Г. Гурман ; [отв. ред. Н. Н. Иезуитова ; худож. Л. Я. Яценко] ; Рос. акад. наук. - СПб. : Наука, 1995. - 272 с. : ил. - Лит.: с. 262-263. - ISBN 5-02-026749-х : 256000 крб
ББК 28.073.1
Рубрики: Фізіологічні процеси--Харчування--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
травна система -- пищеварительная система -- фізіологія харчування -- физиология питания -- еволюція травлення -- эволюция пищеварения -- хімічний склад їжі -- химический состав пищи -- регуляція вживання їжі -- регуляция потребления пищи -- харчування -- питание -- кулінарія -- кулинария -- технологія зберіганя їжі -- технология сохранения пищи -- дієти -- диеты
Анотація: Книга посвящена достижениям физиологии питания и пищеварения и основанным на них практическим рекомендациям.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Иезуитова, Н. Н. \ред.\; Яценко, Л. Я. \худож.\; Российская академия наук
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

5.
28.8г
С33


   
    Иван Михайлович Сеченов [] : к 150-летию со дня рождения / Акад. наук CССР, Ин-т истории естествознания и техники ; под ред.: П. Г. Костюка, С. Р. Микулинского, М. Г. Ярошевского. - М. : Наука, 1980. - 607 с. : портр., рис., табл., фот. - Библиогр. в конце ст. - Прил.: с. 535-595. - Указ. имен: с. 596-605. - 5.80 р.
ББК 28.8г
Рубрики: Вчені російські, 19 - 20 ст.--Наукові видання
   Фізіологія--Наукові видання

   
Кл.слова (ненормовані):
история медицины -- історія медицини -- физиология -- фізіологія -- електрофізіологія -- электрофизиология -- психофизиология -- психофізіологія -- физиология питания -- фізіологія харчування -- неврология -- еврологія -- учёные-физиологи -- вчені-фізіологи -- биографии -- біографії
Анотація: Авторы сборника освещают с позиций современной науки многогранную творческую деятельность великого ученого, характеризуют основные научные достижения Сеченова, его влияние на развитие отечественной и мировой науки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Костюк, П. Г. \ред.\; Микулинский, С. Р. \ред.\; Ярошевский, М. Г. \ред.\; Сєченов, Іван Михайлович (фізіолог, психолог і мислитель-матеріаліст ; 1829 - 1905) \про нього\; Виготський, Лев Семенович (психолог ; 1896 - 1934) \про нього\; Павлов, Іван Петрович (фізіолог, вчений ; 1849 - 1936) \про нього\; Ухтомський, Олексій Олексійович (вчений-фізіолог ; 1875 - 1942) \про нього\; Бернштейн, Микола Олександрович (вчений ; 1896 - 1966) \про нього\; Академия наук CССР; Институт истории естествознания и техники
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)
Знайти схожі

6.
641.55(075)
Р78


    Ростовський, Володимир Сергійович.
    Помічник кухаря [] : навч. посіб. / В. С. Ростовський, Н. І. Красноход. - Київ : Кондор, 2018. - 341, [1] с. : табл., рис. - Дод.: с 340-341. - ISBN 978-966-2781-49-6 : 200.00 грн
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Кулінарія--Харчування--Товарознавство--Навчальні видання--Продовольчі товари--Товарознавство--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
фізіологія харчування -- харчові речовини -- режим харчування -- санітарні вимоги -- гігієна працівників -- товарознавство харчових продуктів -- технологічний процес приготування їжі -- обладнання підприємств ресторанного господарства -- організація виробництва -- заклади ресторанного господарства -- організація робочих місць
Анотація: Санітарія та гігієна в ресторанному господарстві, товарознавчі характеристики продуктів, вимоги до їх зберігання, технологія приготування страв, технохімічний контроль.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Красноход, Наталія Іванівна
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)
Знайти схожі

7.
36.997
Э15


    Эвенштейн, Зиновий Михайлович.
    Популярная диетология [] / З. М. Эвенштейн ; [ред. Н. И. Соколинская ; оформ. худож. И. А. Слюсарева]. - Москва : Экономика, 1989. - 316, [4] с. : ил. - ISBN 5-282-00766-5 : 3.00 р., 8.00 грн р.
УДК
ББК 36.997
Рубрики: Дієтична кулінарія--Науково-популярні видання
   Раціональне харчування--Науково-популярні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
диетическая кулинария -- рациональное питание -- компоненты пищи -- компоненти їжі -- холестерин -- физиология питания -- фізіологія харчування -- биохимия питания -- біохімія харчування -- пищевая аллергия -- харчова алергія -- рациональное питание -- раціональне харчування -- нормальная масса тела -- нормальна маса тіла -- диетотерапия -- дієтотерапія -- сладкая еда и здоровье -- солодка їжа і здоров'я -- диетологический словарь -- дієтичний словник -- диетическая кулинария -- дієтична кулінарія
Анотація: Приведены сведения по гигиене и физиологии питания, излагаются основы рационального и диетического питания, даются рекомендации по диетической кулинарии.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Соколинская, Н. И. \ред.\; Слюсарев, И. А. \худож.\
Примірників всього: 3
ВВ (2), ФОНД (1)
Свободны: ВВ (2), ФОНД (1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)