Васянович, Олександр.
    Деякі особливості обрядової та святкової їжі околичної шляхти Коростенщини [] / О. Васянович // Волинь-Житомирщина. - 2007. - N 16. - С. 112-122. - Дод.: с. 118-122
Рубрики: Околична шляхта--Обрядова їжа--Коростенський район, (Житомирська область)
   Коростенський район, (Житомирська область)--Околична шляхта--Обрядова їжа
    Мелені, село (Коростенський район, Житомирська область)--Традиційні страви--Рецепти

Кл.слова (ненормовані):
кутя -- кутья -- паска -- пасха -- крашанки -- коровай -- каравай -- коливо -- традиційні страви -- традиционные блюда -- історична волинь
Анотація: Опис страв та традицій їх приготування шляхтою околичною Коростенщини (Жиомирська область) до календарних свят (Різдва, Великодня та ін.) і сімейних обрядів та свят. Додаток: "Деякі рецепти трав та напоїв, які поширені в селі Мелені Коростенського району Житомирської області".

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Етнографія 2.04

Є примірники у відділах: всього 1 : КР (1)
Вільні: КР (1)


641.85
С30


    Семенякова, Изабелла.
    Мучные изделия [] / И. Семенякова. - Минск : Беларус. энцыклапедыя, 1995. - 224 с. : рис. - ISBN 985-11-0019-6 : 320000.00 крб
УДК
ББК 36.992
Рубрики: Борошняні вироби--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
мучные изделия -- дрожжевое тесто -- дріжджове тісто -- песочное тесто -- пісочне тісто -- слоеное тесто -- шарове тісто -- бисквит -- бісквіт -- торты -- торти -- заварное тесто -- заварне тісто -- пасха -- паска -- пицца -- піца -- вареники -- блины -- млинці -- блинчатые пироги -- млинцеві пироги -- лапша -- хлеб -- хліб
Анотація: Предложены оригинальные рецепты приготовления изделий из муки.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 3
ВВ (2), ЧЗ (1)
Свободны: ВВ (2), ЧЗ (1)



    Борисенко, Валентина.
    Наше багатство - обрядовий хліб [] / Валентина Борисенко // Наука і суспільство. - 2019. - N 5/6. - С. 14-23. - Бібліогр. в підрядковій прим.
Рубрики: Хліб--Звичаї і обряди--Культура українська
Кл.слова (ненормовані):
книш -- калачі -- крачун -- культ хліба -- народні обряди -- народні звичаї -- печиво -- паска -- коровай

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1)
Вільні: ПЧЗ (1)


641.56(=161.2)(083.12)
З-43


   
    Звичаї нашого роду: страви української кухні [] / [авт.-упоряд.: С. Андрющенко, С. Железняк ; худож. оформ. С. Железняк ; фот. О. Д. Чистохвалов ; керівник пректу Б. М. Максимець]. - Київ : Генеза, 2019. - 191, [1] с. : кольор. іл., фот. - Покажч.: с. 187-190. - Літ.: с. 191. - ISBN 978-966-11-0967-3 : 300.00 грн
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Українська кухня--Національні традиції--Науково-популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
державна програма 2020 -- Різдво Христове -- різдвяні страви -- Щедрий вечір -- Багата вечеря -- Водохреще -- Голодна кутя -- Масниця -- Сирний тиждень -- Великий піст -- Благовіщення -- "третя зустріч весни" -- Вербна неділя -- Страсний тиждень -- Великдень -- паска -- куличі -- великодні страви -- Радовниця -- Зелені свята -- Петрів піст -- свято Івана Купайла -- день Святого Пета -- день Святого Павла -- літній м'ясоїд -- Спасівка -- Успенський піст -- Пречиста -- Покрова -- свято запорізьких козаків -- день Святого Миколая -- Коляда -- приготування куті -- святий вечір
Анотація: Загальними рисами окреслено основні українські свята, особливості обрядових дійств, наведенно старовинні рецепти нашої гастрономічної культури.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Андрющенко, Світлана \авт., упоряд.\; Железняк, Світлана \авт., упоряд., худож.\; Чистохвалов, Олександр Дмитрович \фот.\; Максимець, Б. М. \керівник пректу.\
Примірників всього: 2
ВВ (1), АБ (1)
Свободны: ВВ (1), АБ (1)

641.56(=161.2)
В67


    Волков, Олексій.
    Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною [] / Олексій Волков. - Київ : ТОВ Поліпрінт, 2021. - 240 с. - ISBN 978-617-95099-5-7 : 417.50 грн
УДК
ББК 36.99
Рубрики: Кухня українська--Культурна спадщина--Традиції--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
юшки -- борщі -- куліш -- тетеря -- кваша -- січеники -- гурда -- лемішка -- варенуха -- грибна підлива -- яловичина в сметані -- буженина -- печеня -- київський торт по-домашньому -- паска великодня
Анотація: Гастрономічні історії з кожного регіону України, 30 кулінарних історій та кращих страв до 30 річчя країни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 2
ВУ (1), ВВ (1)
Свободны: ВУ (1), ВВ (1)