К 45 Китайская, корейская, японская кухня [] / [сост. И. А. Сокол ; худож. Б. Ф. Бублик]. - Х. : Фолио, 2004. - 352 с. - Уклад. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 966-03-2484-7 : 7.30 грн Рубрики: Кухня--Национальні традиції--Китай--Корея--Японія--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): кулинария -- кулінарія -- восточная кухня -- східна кухня -- блюда из риса -- страви з рису -- блюда из сои -- страви з сої -- блюда из овощей -- страви з овочів -- блюда из рыбы -- страви з риби -- блюда из морепродуктов -- страви з морепродуктів -- блюда из мяса -- страви з м'яса -- мучные блюда -- мучні страви -- блюда из птицы -- страви з птиці -- бульоны -- бульйони -- супы -- супи -- сладкие блюда -- солодкі страви -- десерты -- десерти Анотація: Восточная кухня не только своеобразна, она сочетает необычайный вкус блюд и несомненную их пользу для организма. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Сокол, И.А. \сост.\; Бублик, Б.Ф. \худ.\ Примірників всього: 2 ФОНД (1), ВВ (1) Свободны: ФОНД (1), ВВ (1) |
Я 49 Якухно, Іван Іванович. Українознавство [] / І. І. Якухно ; Житомир. ін-т післядиплом. пед. освіти. - Житомир : ОІППО, 2006. - 164 с. : фото. - Бібліогр. в кінці гл. - Бібліогр.: с. 138-139. - ISBN 966-655-194-2 : 10.00 грн Рубрики: Українознавство--Навчальні видання Етнографія--Навчальні видання Народні свята українські--Навчальні видання Житомирська область--Етнографія -- Навчальні видання Житомирська область--Краєзнавство -- Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): Історична Волинь -- місцеві видання -- местные издания -- народний одяг -- народная одежда -- весілля -- свадьба -- національна кухня -- национальная кухня -- різдвяні свята -- рождественские праздники -- великодні свята -- пасхальные праздники -- різдво -- рождество -- щедрівки -- колядки Анотація: Фізико-географічне положення України, її кордони, природа, екологія;шляхи розвитку української народності й нації, етнографічне районування та склад населення, заняття українців, їхній побут. Всі теми видання супроводжуються матеріалами по Житомирській області. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Краєзнавство 1.15; Житомирський інститут післядипломної педагогічної освіти Примірників всього: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
Л22 Ландовска, А. В. Салаты. 800 лучших рецептов мировой кухни [] / А. В. Ландовска ; пер. с укр. Н. Е. Косаковской. - Донецк : БАО, 2006. - 304 с. - (Книга-подарок). - ISBN 966-338-177-9 : 011.00 грн
Рубрики: Кухня--Салати--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): классические салаты -- класичні салати -- мясные салаты -- м'ясні салати -- рыбные салаты -- рибні салати -- салаты из морепродуктов -- салати із морепродуктів -- салаты-ассорти -- салати-асорті -- овощные салаты -- овочеві салати -- фруктовые салаты -- фруктові салати -- консервы -- консерви Анотація: Рецепты салатов: классические и оригинальные, мясные и рыбные, вегетарианские и даже "эротические". Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Косаковская, Н.Е. \пер.\ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
B56 The Best American Recipes, 2001-2002 [Текст] / forew. by Marcus Samuelsson. - Boston, Mass. ; New York : Houghton Mifflin Co., 2001. - 347 p. - (The Best American Recipes / series ed. Fran McCullough). - Ind.: p. 336-347. - ISSN 0-618-128. - ISBN 0-618-12810-7 : 080.00 грн
Рубрики: Кухня американська Кл.слова (ненормовані): кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- кухня американська -- кухня американская Анотація: The Best American Recipes 2001-2002 includes meals that can be made in minutes as well as show-stopping dishes for special occasions. Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Samuelsson, Marcus \forew.\ Примірників всього: 1 ІН (1) Свободны: ІН (1) |
И25 Ивли, Тесса. Дизайн интерьера. 500 креативных идей [] : [альбом] / Тесса Ивли ; [пер. Елена Зайцева]. - Москва : Эксмо, 2007. - 256 с. : ил. - Алф. указ.: с. 252-255. - ISBN 5-699-08080-5 : 78.00 грн
Рубрики: Інтер'єр--Дизайн--Творчість--Історія, 20-21 ст.--Ілюстративні видання Кл.слова (ненормовані): гостиная -- столовая -- прием гостей -- кухня -- спальня -- ванная комната -- сад -- вітальня -- їдальня -- прийом гостей -- ванна кімната Анотація: В издании изложены креативные идеи дизайна интерьера в исследовании Тесса Ивли. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Зайцева, Елена \пер.\ Примірників всього: 1 МИСТ (1) Свободны: МИСТ (1) |
Karpenko, Olena. Food for Stomach and Thought [Текст] / Olena Karpenko> // English ("Шкільний світ"). - 2007. - N 36. - С. 8-12 : il. Рубрики: Кухня українська Кл.слова (ненормовані): Борщ Утримувачі документа: ЖОУНБ Є примірники у відділах: всього 1 : ІН (1) Вільні: ІН (1) |
Thanksgiving Menu [Текст]> // English Шкільний світ : Language & Culture Weekly. - 2007. - N 39. - С. 9 : il. Рубрики: Свята американські Кухня американська Кл.слова (ненормовані): кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- день подяки -- день благодарения Утримувачі документа: ЖОУНБ Є примірники у відділах: всього 1 : ІН (1) Вільні: ІН (1) |
В 75 Воробьева, С. А. Деловой английский язык для ресторанного бизнеса [Текст] = Business English for Restaurants and Catering / С.А. Воробьева. - М. : Филоматис, 2006. - 272 p. - (Серия "ENGLISH"). - ISBN 5-98111-077-5 :
Рубрики: Англійська мова--Діловодство--Навчальні видання для вищої школи Громадське харчування Кл.слова (ненормовані): РЕСТОРАНИ -- РЕСТОРАНЫ -- МЕНЮ -- КУХНЯ (ПОМЕШКАННЯ) -- КУХНЯ (ПОМЕЩЕНИЕ) -- ФРАНЧАЙЗИНГ Анотація: Цель пособия-закрепление профессиональной терминологии на базе оригинальных текстов и материалов зарубежной прессы о предприятиях общественного питания, а также ознакомление студентов с коммерческими аспектами работы ресторанов. Современные тенденции развития мирового ресторанного бизнеса, новые передовые технологии и экологические подходы в организации предприятий общественного питания требуют от специалистов постоянного профессионального совершенствования, и данное пособие может быть использовано для этих целей Структура разделов позволяет развивать все виды речевой деятельности и моделировать процесс обучения в соответствии с практическими потребностями каждой группы обучамых. Пособие предназначено для лиц, владеющих английским языком на уровне Intermediatе, и рассчитано на 120-160 учебных часов. Утримувачі документа: ЖОУНБ Свободных экз. нет |
Е 45 Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [] : навч. посібник для студ. вищ. навч. закл. / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. ; за ред. Т. М. Димань. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. : табл., рис. - Бібліогр. в кінці розд. . - ISBN 966-7035-77-8 : 45.50 грн, 054.00 грн, 50.00 грн
Рубрики: Гігіена харчування--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- раціональне харчування -- рациональное питание -- гигиена питания -- фізіологія харчування -- физиология питания -- українська кухня -- украинская кухня -- вегетарианство -- вегетаріанство -- лікувальне голодування -- лечебное голодание -- роздільне харчування -- раздельное питание -- дитяче харчування -- детское питание -- харчовий раціон -- рацион питания -- зберігання харчової продукції -- хранение продуктов питания -- ідентифікація харчової продукції -- идентификация пищевой продукции -- дослідження харчових продуктів -- исследование пищевых продуктов -- харчові добавки -- пищевые добавки -- модифікованиі продукти -- модифицированные продукты -- харчові інфекції -- пищевые инфекции -- пищевые отравления -- харчові отруєння -- гельмінтози -- гельминтозы -- биологически активные добавки -- біологічно активні добавки -- радіозахисне харчування -- радиактивное питание -- детоксикація організму -- детоксикация организма Анотація: Концептуальні та практичні аспекти екотрофології - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Барановський, М.М.; Білявський, Г.О.; Власенко, О.В.; Мороз, Л.В.; Димань, Т.М. \ред.\ Примірників всього: 4 БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1) Свободны: БГ (1), ФОНД (2), ВВ (1) |
Natal'chenko, A. Modern British Cooking [Текст] / A. Natal'chenko> // English Шкільний світ : Language & Culture Weekly. - 2008. - N 4. - P17-19 : il. Рубрики: Кухня Великобританії--Ресторани--Лондон Утримувачі документа: ЖОУНБ Є примірники у відділах: всього 1 : ІН (1) Вільні: ІН (1) |
С 16 Сало, Я. М. Організація обслуговування населення на підприємствах ресторанного сервісу [] / Я. М. Сало. - 3-є вид. випр. і доп. - Л. : Афіша, 2008. - 301 с. - Бібліогр.: с. 291. - ISBN 978-966-325-082-3 : 038.00 грн
Рубрики: Ресторанна справа--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): торговий зал -- торговый зал -- персонал ресторана -- сервировка столов -- сервірування столів -- обслуговування відвідувачів -- обслуживание посетителей -- прийоми та бенкети -- приемы и банкеты -- зарубежная кухня -- іноземна кухня -- коктейлі -- ресторанний етикет -- ресторанный этикет Анотація: Основні відомості для офіціантів, метрдотелів та керівників ресторанів і кафе щодо раціональної організації обслуговування. Утримувачі документа: ЖОУНБ Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |
Б82 Бориско, Наталія Федорівна. Україна: читаємо, говоримо, дискутуємо [Текст] = Ukraine: Wir Lesen, Sprehen und Diskutieren : навч. посібник з нім. мови / Н. Ф. Бориско. - К. : Логос, 2004. - 256 с. : фото. - Текст: укр., нім. - ISBN 966-509-038-0 : 018.00 грн
Рубрики: Німецька мова--Навчальні видання для середньої школи Україна--Країнознавство Кл.слова (ненормовані): автентичні тексти -- автентичные тексты -- українська кухня -- украинская кухня -- Чорнобиль -- Чернобыль -- євреї в Україні -- евреи в Украине Анотація: [Мета посібника - навчити школярів та студентів читання автентичних текстів країнознавчого характеру, а також усного та писемного спілкування на висвітлені у посібнику теми, приділивши значну увагу обговоренню найактуальніших нині в Україні проблем. В основу посібника покладено принципи комунікативного навчання іноземних мов і сучасні концепції міжкультурного спілкування. До посібника увійшли тексти про Україну, взяті з оригінальних німецьких видань. Тематика текстів різноманітна: історія, географія, економіка, державний усгрій, релігія, література, міста, народне мистецтво і звичаї. Кожен текст супроводжується лексичним коментарем, вправами та завданнями. Окрім гого, запропоновано теми для проектів, які виконуються індивідуально або в невеликих групах]. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Шевченко, Тарас Григорович (поет, письм., худож., громад. і політ. діяч, фольклорист, етнограф ; 1814 - 1861) \про нього\; Українка, Леся (письм., пер., культ. діяч ; 1871 - 1913) \про неї\; Лисенко, Микола Віталійович (комп., піаніст, дириг., педагог, збирач фольклору, громад. діяч ; 1842 - 1912) \про нього\ Примірників всього: 1 ІН (1) Свободны: ІН (1) |
S55 Shimizu, Kay. Sushi at Home [Текст] / Kay Shimizu. - Tokyo : Shufunotomo, 1996. - 140 p. : il. - ISBN 0-87040-930-1 : 025.00 грн ІРЦ "Вікно в Америку"
Рубрики: Кухня японська Кл.слова (ненормовані): суші -- японська кухня Анотація: These sushi recipes basically serve four but yield depends upon appetites! So experiment flamboyantly and yours will become a dazzling new experience. All cooked prepared vinegared rice (shari) is required it will so state. Утримувачі документа: ЖОУНБ Примірників всього: 1 ІН (1) Свободны: ІН (1) |
Y55 Yoneda, Soei. Good Food from a Japanese Temple [Текст] / Soei Yoneda ; introd. by Robert Farrar Capon. - Tokyo [etc.] : Kodansha International, 1982. - 224 p. - Ind.: p. 218-224. - ISBN 0-87011-527-8. - ISBN 4-7700-1024-9 : 024.00 грн. ІРЦ "Вікно в Америку"
Рубрики: Кухня японська Вегетаріанська кулінарія Кл.слова (ненормовані): КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ -- КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ Анотація: The 230 recipes here include a number created specially for this book to show how Western vegetables can be used, the strength of this 600-year tradition being not only its orthodoxy but its delight in innovation. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Capon, Robert Farrar \introd.\ Примірників всього: 1 ІН (1) Свободны: ІН (1) |
Гонтаренко, С. Деруны как кулинарная демократия [] / С. Гонтаренко> // Киевские ведомости : общенац. газ. - 2008. - N 181. - 2 окт. - С. 9. -(Традиции) : фото.цв. Рубрики: Кулінарія--Житомирська обл. Етнографія--кухня--Житомирська обл. Анотація: В місті Коростені на Житомирщині відбулося міжнародне свято дерунів, яке вирішили зробити щорічним. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Є примірники у відділах: всього 2 : ПЧЗ (2) Вільні: ПЧЗ (2) |
У45 Украина: природа. традиции, культура [] / [авт. текста А. Белоусько ; фотохудож.: Ю. Бусленко и др.]. - Киев : Балтия-Друк, 2008. - 100 с. : герб, карта, флаг, фото.цв. - 153.75 грн
Рубрики: Краєзнавство--Україна--Популярні видання Кл.слова (ненормовані): исторические события -- історичні події -- парки -- заповедники -- заповідники -- архитектура -- архітектура -- культура -- религия -- релігія -- кухня -- наука и техника -- наука і техніка -- спорт Анотація: Книга о самобытной культуре и талантливом народе Украины. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Бусленко, Юрий \худож.\; Буханская, Людмила \худож.\; Денискин, Андрей \худож.\; Дерлеменко, Евгений \худож.\; Белоусько, Александр \авт.\ Примірників всього: 3 ФОНД (1), ЧЗ (1), МИСТ (1) Свободны: ФОНД (1), ЧЗ (1), МИСТ (1) |
С32 Середюк, Олександр Миколайович. Лицарі сонця [] : історичний нарис / Олександр Середюк. - 2-ге вид., допов. і переробл. - Луцьк : Волин. обл. друк., 2008. - 476 с. : іл. - Л-ра: с. 468-472. - ISBN 978-966-361-329-1 : 43.70 грн
Рубрики: Козацтво--Історія--Україна--Науково-популярні видання Кл.слова (ненормовані): козацька республіка -- бойове мистецтво козаків -- козацька кухня -- одяг запорожців -- характерники -- козацька медицина -- козак і кобза -- козак і жінка -- зруйнування Січі -- сучасні козацькі об'єднання -- битва під Берестечком -- Батурин -- козацький оселедець Анотація: Історичний нарис-дослідження про українське козацтво, про образ козака, який уособив український ідеал чоловіка-воїна, що прагнув до волі і свободи. Значна увага приділена відродженню козацтва в незалежній Україні. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Сірко, Іван Дмитрович (кошовий атаман ; 1605-1680 рр.) \про нього\ Примірників всього: 4 АБ (2), ФОНД (1), ВУ (1) Свободны: АБ (2), ФОНД (1), ВУ (1) |
Усач, В. Уміли готувати - уміли й подавати [] / Володимир Усач> // Дзеркало тижня. - 2009. - N 37(3 жовт.). - С. 16 Рубрики: Кухня українська--Страви Народні свята--Коростень, місто (Житомирська область) Коростень, місто (Житомирська область)--Фестивалі дерунів Кл.слова (ненормовані): фестиваль дерунів Анотація: В столиці древлянського краю місті Коростені на Житомирщині відбувся другий фестиваль дерунів, на якому були присутні мер міста Володимир Москаленко та Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Культурне життя краю 13 Є примірники у відділах: всього 1 : ПЧЗ (1) Вільні: ПЧЗ (1) |
Т 38 Технологія продукції ресторанного господарства. Полтавська кухня [] : навч. посібник / Т. В. Капліна [та ін.]. - К. : Центр учбов. л-ри, 2008. - 280 с. : рис., табл., фото. - Дод.: с.260-275. - Л-ра: с.277. - ISBN 978-966-364-743-2 : 071.50 грн
Рубрики: Ресторанна справа--Полтавська кухня--Навчальні видання Кл.слова (ненормовані): історія полтапвської кухні -- история полтавской кухни -- страви полтавської кухні -- блюда полтавской кухни -- механічне оброблення продуктів -- механическая обработка продуктов -- якість продукції харчування -- качество продуктов питания -- теплове оброблення продуктів -- тепловая обработка продуктов -- декорування страв -- декорирование блюд -- фірмові страви -- фирменные блюда Анотація: Основи технології продукції ресторанного господарства, фізико-хімічні, біохімічні та технологічні зміни при обробленні сировини та напівфабрикатів. Вперше проведено історико-етнографічні дослідження полтавської кухні. Утримувачі документа: ЖОУНБ ім. О. Ольжича Дод.точки доступу: Капліна, Т. В.; Білоусько, О. А.; Шаповал, Н. І.; Кущ, Л. І. Примірників всього: 1 ВВ (1) Свободны: ВВ (1) |