646/649
Р 98


    Рябинина, Ольга.
    Практические советы хозяину и хозяйке [] / Ольга Рябинина. - Х. : Книжный клуб, 2006. - 319 с. - ISBN 966-8218-43-4 : 013.00 грн
УДК
ББК 37.279
Рубрики: Домоведення--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
ремонт квартири -- ремонт квартиры -- ремонт дверей -- ремонт дверей -- інтер'єр будинку -- интерьер дома -- прибирання квартири -- уборка квартиры -- кулінарні поради -- кулинарные советы -- ремонт підлоги -- ремонт пола -- догляд за дитиною -- уход за ребёнком -- догляд за волоссям -- уход за волосами -- догляд за очами -- уход за глазами -- декоративна косметика -- декоративная косметика -- догляд за руками -- уход за руками -- догляд за ногами -- уход за ногами -- домашній лікар -- домашний доктор -- квітник -- цветник -- газон -- газон -- зелена аптека -- зелёная аптека -- вибір цуценяти -- выбор щенка -- догляд за тваринами -- уход за животними -- кошеня -- котёнок -- сервіровка столу -- сервировка стола
Анотація: Настоящий подарок хозяевам и хозяюшкам, которые в повседневной жизни сталкиваются с массой мелких бытовых проблем.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ФОНД (1)
Свободны: ФОНД (1)

811.111(075)
А23


    Агабекян, Игорь Петрович.
    Английский для обслуживающего персонала [Текст] : [учеб. пособие] / И. П. Агабекян. - 3-е изд. - Ростов н/Д : Феникс, 2007. - 316 с. - (Серия "Среднее профессиональное образование"). - ISBN 5-222-10000-6 : 025.00 грн
УДК
ББК 81.432.1-922
Рубрики: Англійська мова--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
офіціанти -- официанты -- ресторани -- рестораны -- сервіровка столу -- сервировка стола -- посуда -- столові прибори -- столовые приборы -- поведінка за столом -- поведение за столом -- меню -- коктейлі -- коктейли -- бокали -- бокалы -- національні кухні -- национальные кухни -- кулінарні рецепти -- кулинарные рецепты -- рецепти приготування їжі -- рецепты приготовления пищи -- український борщ -- украинский борщ -- готелі -- гостиницы -- кулінарні терміни -- кулинарные термины
Анотація: Данное учебное пособие предназначено для занятий по английскому языку в средних специальных учебных заведениях, готовящих специалистов в сфере сервиса, торговли и пищевой промышленности.
Учебное пособие также может быть использовано для самостоятельных занятий перед поездкой для работы за рубежом в сфере обслуживания: ресторанном, гостиничном деле, в торговле и т. д.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 1
ІН (1)
Свободны: ІН (1)

37.036
Щ92


   
    Щоб свято було завжди святом [] : практичні поради господарям і гостям / [упоряд. Клід І. О.]. - Т. : Навч. кн. - Богдан, 2009. - 120 с. - ISBN 978-966-408-211-9 : 7.60 грн
УДК
ББК 74.200.5
Рубрики: Виховання культури особистості--Україна--Навчальні видання
   Етикет--Україна--Навчальні видання

   Дозвілля--Україна--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
запрошення гостей -- приглашение гостей -- прийом гостей -- прием гостей -- сервіровка столу -- сервировка стола -- вибір подарунків -- выбор подарков -- привітання гостей -- поздравления гостей -- тости -- тосты -- гарні манери -- красивые манеры -- правила поведінки -- правила поведения -- весілля в Україні -- свадьба на Украине -- святкування Нового року -- празднование Нового года -- святкування Різдва Христового -- празднование Рождества Христового -- святкування Великодня -- празднование Великодня -- народні свята -- народные праздники
Анотація: Практичні поради з питань запрошення і прийому гостей, сервіровки столу, вибору подарунків, квітів, святкового одягу, привітань і тостів. Проаналізовано норми та правила гарного тону і гарних манер. Запропоновано матеріал про традиції святкування деяких народних свят та обрядів.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Клід, І. О. \упоряд.\
Примірників всього: 1
МИСТ (1)
Свободны: МИСТ (1)

174.4(075.8)
З-95


    Зусін, В. Я.
    Етика та етикет ділового спілкування [] : навч. посібник для студент. вищ. навч. закладів / В. Я. Зусін. - 2-ге вид., переробл. і допов. - К. : Центр навч. л-ри, 2005. - 224 с. - Бібліогр.: с. 218 - 220. - ISBN 966-364-092-8 : 24.20 грн, 25.00 грн
УДК
ББК 87.777я73
Рубрики: Ділова етика--Україна--Навчальні видання
   Офіційне спілкування--Психологія--Україна--Навчальні видання

   
Кл.слова (ненормовані):
імідж -- имидж -- історія етики -- история етики -- етикет в громадських місцях -- этикет в общественных местах -- етикет курця -- етикет курильщика -- танцювальний вечір -- танцевальный вечер -- прийоми -- приемы -- сервіровка столу -- сервировка стола -- етикет зарубіжних країн -- этикет зарубежных стран -- одяг -- одежда -- зачіска -- прическа -- макіяж -- макияж -- ювелірні вироби -- ювелирные изделия -- біжутерія -- бижутерия -- культура мови -- культура языка -- візитні картки -- визитные карточки
Анотація: Розглянуті основні положення етики і правила ділового етикету.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 5
МИСТ (1), ФОНД (2), ЧЗ (2)
Свободны: МИСТ (1), ФОНД (2), ЧЗ (2)

395(031)
П 42


   
    Повна енциклопедія сучасного етикету [] / [авт.-уклад. О. Д. Сиплива ; пер. з рос. І. Г. Данилюка]. - Донецк : БАО, 2010. - 303, [1] с. : іл. - ISBN 978-966-481-412-3 : 63.00 грн
УДК
ББК 87.777я2
Рубрики: Етикет--Енциклопедії--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
історія етикету -- история этикета -- етика подружніх стосунків -- этика супружеских отношений -- правила вітання -- правила приветствия -- рукостискання -- рукопожатие -- сервірування столу -- сервировка стола -- етикет застілля -- этикет застолья -- фуршет -- банкет-коктейль -- подарунки -- подарки -- правила поведінки -- правила поведения -- молитовні -- молельни -- ділова етика -- деловая этика -- мережевий етикет -- сетевой этикет -- військовий етикет -- воинский этикет -- міжнародний етикет -- международный этикет
Анотація: Універсальні рекомендації щодо поводження в різних ситуаціях - від бесіди з друзями до королівської аудієнції.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Сиплива, Олена Дмитрівна; Сиплива, Олена Дмитрівна \уклад.\; Данилюк, Ілля Григорович \пер.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)

641.56(075.8)
Д44


    Диетическое питание [Текст] : в 2 т. : пособие-справочник. - Сумы : Унив. кн., 2013. - ISBN 978-966-680-581-5.
   Т. 2 : Основы технологии производства и организации потребления продукции диетического питания / [А. И. Черевко и др.]. - 2013. - 493, [1] с. : табл., рис. - Лит.: с. 410-412. - Прил.: с. 413-493. - ISBN 978-966-680-627-0 : 125.00 грн
УДК
ББК 36.996я73
Рубрики: Раціональне харчування--Лікувальна кулінарія--Дієтологія--Навчальні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
продовольственное сырье -- продовольча сировина -- хранение пищевых продуктов -- зберігання харчових продуктів -- механическая кулинария -- механічна кулінарія -- физические свойства сырья -- фізичні властивості сировини -- химический состав продуктов питания -- хімічний склад продуктів харчування -- производство продуктов питания -- виробництво продуктів харчування -- производство диетической продукции -- виробництво дієтичної продукції -- оборудование предприятий ресторанного хозяйства -- устаткування підприємств ресторанного господарства -- организация диетического питания -- організація дієтичного харчування -- гигиена пищеблока -- гігієна харчоблоку -- личная гигиена персонала -- особиста гігієна персоналу -- сервірування столу -- сервировка стола -- нові форми обслуговування в ресторанах -- новые формы обслуживания в ресторанах
Анотація: Особенности технологии производства продукции диетического питания на предприятиях ресторанного хозяйства, в том числе в оздоровительных санаторно-курортных учреждениях.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Черевко, А. И.; Димитриевич, Л. Р.; Скурихина, Л. А.; Дуденко, Н. В.; Павлоцкая, Н. Ф.
Примірників всього: 2
ВВ (1), ЧЗ (1)
Свободны: ВВ (1), ЧЗ (1)

641.5(477)
У45


   
    Українські страви [] / [упоряд. Б. Н. Фік ; худож.-оформ. Л. Джанік'ян]. - Х. : Світовид ; К. : ТАСТ-М, 2002. - 256 с. : табл., фото.кол. - ISBN 966-7921-25-X : 27.00 грн
УДК
ББК 36.997(4Укр)
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
харчові речовини -- пищевые вещества -- холодні закуски -- холодные закуски -- перші страви -- первые блюда -- другі страви -- вторые блюда -- страви з картоплі -- блюда с картошки -- домашнє консервування -- домашнее консервирование -- вареники -- страви з крупів -- блюда из круп -- страви з грибів -- блюда из грибов -- страви з бобових -- блюда из бобовых -- борошняні страви -- мучные блюда -- сирні страви -- творожные блюда -- яєчна кулінарія -- яичная кулинария -- плодово-ягідні консерви -- плодово-ягодные консервы -- солодке тісто -- сладкое тесто -- напої -- напитки -- виноградні вина -- виноградные вина -- сервірування столу -- сервировка стола -- домашні заготівлі -- домашние заготовки -- зберігання продуктів -- хранение продуктов -- історія української кухні -- история украинской кухни
Анотація: Поєднання відновленої рецептури старих українських страв має допомогти приготувати в домашніх умовах різноманітні кулінарні вироби української кухні.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Фік, Б. Н. \упоряд.\; Джанік'ян, Л. \худож.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

87.777(7СПО)
П63


    Пост, Эмили.
    Этикет [] / Эмили Пост ; пер. с англ. Гурвица М. М. = Etiquette / Emily Post's. - М. : Наука/Интерпериодика, 2000. - 800 с. : ил. - Указ.: с. 745-768. - ISBN 5-7846-0030-3 (Россия). - ISBN 0-06-270047-2 (США) : 52.45 грн
ББК 87.777(7СПО)
Рубрики: Етикет--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
вітання -- приветствия -- представлення -- представления -- форми звертання -- формы обращения -- офіційний протокол -- официальный протокол -- поведінка в побуті -- поведение в быту -- поведінка за столом -- поведение за столом -- професійна діяльність -- профессиональная деятельность -- мистецтво вести бесіду -- искусство вести беседу -- розмова по телефону -- разговор по телефону -- подорожі -- путешествия -- запрошення і відповіді на них -- приглашения и ответы на них -- домашні прийоми -- домашние прийомы -- сервіровка столу -- сервировка стола -- бали -- балы -- неофіційні зустрічі з діловими партнерами -- неофициальные встречи с деловыми партнерами -- проголошення тостів -- произношение тостов -- урочисті церемонії -- торжественные церемонии -- народження дитини -- рождение ребенка -- роковини весілля -- годовщины свадьбы -- втрата близьких -- потеря близких -- подарунки -- подарки -- форми вираження подяки -- формы выражения благодарности -- весільні церемонії -- свадебные церемонии
Анотація: [Кодекс поведения.]

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Гурвиц, М. М. \пер.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)

36.997
У45


   
    Українська кухня [] / [М. І. Георгієвський та ін.]. - 3-те вид., доп. - К. : Мистецтво, 1992. - 304 с. : рис., табл. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - ISBN 5-7715-0626-5 : 140.00 крб
ББК 36.997
Рубрики: Кухня українська--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
естетика харчування -- эстетика питания -- режим харчування -- режим питания -- закуски -- холодні страви -- холодные блюда -- другі страви -- вторые блюда -- напої -- напитки -- кухонне обладнання -- кухонное оборудование -- сервірування стола -- сервировка стола -- домашні заготівлі -- домашние заготовки -- домашня переробка овочів -- домашняя переработка овощей -- домашня переробка грибів -- домашняя переработка грибов -- домашня переробка плодів -- домашняя переработка плодов -- зберігання продуктів -- хранение продуктов -- дієтичне харчування -- диетическое питание
Анотація: Рецепти приготування найрізноманітніших національних страв - від багатьох видів борщів, капусняків та юшок до улюблених напоїв наших предків - меду, квасу, пива та славнозвісних настоянок.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Георгієвський, Микола Іванович; Мельман, Михайло Євдокимович; Шадура, Олена Аврамівна; Шемякінський, Олексій Іванович
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

663.5
А 50


   
    Алкогольные напитки [] : мал. энцикл. / [Г. Г. Валуйко и др. ; ред.- сост.: С. П. Самуэль, Е. К. Знак ; худож. В. А. Рогалевич]. - Минск ; Санкт-Петербург : Эридан, 1994. - 462 с. : рис., фот. цв. - Авт. зазначено на звороті тит. арк. - Лит.: с. 457-460. - ISBN 5-85872-068-4 : 360000.00 крб
УДК
ББК 36.873
Рубрики: Алкогольні напої--Види--Довідкові видання
   
Кл.слова (ненормовані):
алкогольные напитки -- история алкогольных напитков -- історія алкогольних напоїв -- сорта водок -- сорта горілки -- настойки -- настоянки -- ликеры -- лікери -- бальзамы -- бальзами -- пунши -- коньяки -- вино -- хранение алкогольных напитков -- зберігання алкогольних напоїв -- лечебные свойства вин -- лікарські властивості вина -- алкогольный этикет -- алкогольний етикет -- сервировка стола -- сервірування столу
Анотація: Более 1100 статей, размещенных в книге, расскажут о сортах, классах, типах и видах вин, коньяков, ликеров, бальзамов, водок, настоек и всевозможных коктейлей на их основе.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Валуйко, Герман Георгиевич; Висловская , Ольга Антоновна; Знак, Евгений Кириллович; Митюков, Алексей Дмитриевич; Самуэль, Софья Петровна \ред., сост.\; Знак, Евгений Кириллович \ред., сост.\; Рогалевич, В. А. \худож.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

641.55(=112.2)
М 94


   
    Мы готовим хорошо. Около 1000 рецептов немецкой кухни [] : [пер. с нем.]. - Москва : ИРА, 1992. - 224 с. : рис., табл. - ISBN 5-85922-006-5 : 4200 крб
УДК
ББК 36.997(3)
Рубрики: Німецька кухня--Рецептура--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
немецкая кухня -- рецептура -- рациональное питание -- раціональне харчування -- немецкие национальные блюда -- німецькі національні страви -- салаты -- салати -- маринады для салатов -- маринади для салатів -- соусы -- соуси -- овощные блюда -- овочеві страви -- мясные блюда -- м'ясні страви -- рыбные блюда -- рибні страви -- гриль -- молочные блюда -- молочні страви -- сладкие блюда -- солодкі страви -- мучные блюда -- борошняні страви -- сервировка стола -- серверування столу
Анотація: Книга содержит около 1000 рецептов немецкой кухни.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича
Примірників всього: 3
ФОНД (2), ВВ (1)
Свободны: ФОНД (2), ВВ (1)

32.279
Д66


   
    Домашняя всезнайка. Советы работающей женщине [] / [сост. К. А. Бибиков]. - 3-е изд., перераб. и доп. - Ужгород : Карпаты, 1992. - 391 с. : рис. - ISBN 5-7757-0346-4 : 45.00 крб
ББК 32.279
Рубрики: Побут--Поради--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
быт -- советы -- создание домашнего уюта -- створення домашнього затишку -- оборудование квартиры -- обладнання квартири -- домашняя кулинария -- домашня кулінарія -- хранение продуктов -- зберігання продуктів -- сервировка стола -- сервірування столу -- создание гардероба -- створення гардеробу -- домашняя косметика -- домашня косметика -- здоровый образ жизни -- здоровий спосіб життя
Анотація: Даны советы работающей женщине. О том, как лучше вести домашнее хозяйство, как красиво и удобно меблировать квартиру, создать домашний уют, как организовать питание семьи.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Бибиков, Константин Антонович \сост.\
Примірників всього: 1
ВВ (1)
Свободны: ВВ (1)

177
Д45


    Дикова-Фаворская, Елена Михайловна.
    Этикет от А до Я [Текст] / [Е. М. Дикова-Фаворская ; ред. А. М. Ветров]. - Житомир : Ветров, 2001. - 223 с. : рис. - Авт. зазначено в кінці кн. - 20.00 грн
УДК
ББК 87.717.7
Рубрики: Етикет--Популярні видання
   
Кл.слова (ненормовані):
культура поведения -- культура поведінки -- прием гостей -- прийом гостей -- сервировка стола -- сервірування столу -- кухня народов мира -- кухня народів світу -- внешний облик -- зовнішній вигляд -- речевой этикет -- мовний етикет
Анотація: Из книги вы узнаете, как произвести хорошее впечатление на общество, какие требования предъявляются к одежде, манерам поведения, каковы особенности организации приема или презентации.

Утримувачі документа:
ЖОУНБ ім. О. Ольжича

Дод.точки доступу:
Ветров, Александр Михайлович \ред.\
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)